Đoković: Voleo bih da letim; Mamuran? Ne od alkohola…

ATP 6. maj 202010:27 > 10:32
Getty images/Tom Dulat

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u razgovoru s Marijom Šarapovom na Instagramu da pokušava da održava formu koliko je moguće, otkrio je i koju supermoć bi voleo da ima, a odgovorio je i na pitanje da li je nekada igrao meč mamuran.

“Jedan sam od onih koji ima problema da skine kilograme, nemam problem da ih nabacim – zato moram da vodim računa o ishrani, da vežbam… U Španiji smo, već dva meseca smo u kući bez izlazaka, ali imamo sreće da imamo bazen, baštu, malu teretanu da možemo da vežbamo i ostanemo u formi. Kao sportista si toliko navikao na vežbanje, to je integralni deo dana, makar nešto da uradiš, ali bilo je dana kada nisam imao mnogo fizičke aktivnosti“, rekao je Novak i dodao:

“Na kraju krajeva, moramo malo da usporimo, dobili smo priliku da malo razmišljamo o svom životu – ne znamo kakve će biti posledice po teniski svet, ali možemo da radimo na sebi, da učimo nove veštine i da se bavimo hobijima za koje nismo imali vremena. Zdravlje, velnes, to su teme koje me interesuju i mnogo sam čitao i učio o tome od ljudi koji su mi mentori – to je u bliskoj povezanosti s tenisom i kao sportisti mi je lakše da primenim takve stvari. Metabolizam, duhovno zdravlje, mentalno zdravlje“.

Šarapovu je zanimalo i da li je Novak nekada izašao mamuran na teren. Prvo je Đoković rekao da nije, posle se zamislio i odgovorio:

“Ne pijem alkohol, izuzev čaše vina povremeno, pa nikad nisam bio u situaciji da izađem mamuran na meč zbog alkohola, ali se dešavalo usled umora da budem mamuran. Posle Vimbldona 2011, kada sam prvi put došao do mesta broj jedan, otišao sam na Dejvis kup meč sa Švedaskom. Nije trebalo da igram, ali ipak sam se na kraju našao na terenu u dublu. Bio sam jako umoran, video sam loptu duplo“, nasmejao se Đoković.

Šarapova je pitala Novaka i koju supermoć bi voleo da ima.

“Da se teleportujem, ali i da letim – umoran sam od putovanja, a voleo bih i da vidim svet iz ptičje perspektive“.