"Novak nas je podržao, šteta što Rafa i RF nisu"

ATP 6. maj. 202019:47 > 19:48
Podeli:
Getty images/Scott Barbour

Kanadski teniser Vašek Pospišil istakao je su lošije rangirani igrači uvek imali podršku Novaka Đokovića, ali ne i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Pospišil je u razgovoru za inostrane medije otkrio da su igrači razgovarali o osnivanju sindikata, te da je i Đoković podržao tu ideju.    

„Potrebene su promene. Imamo samo oko sto igrača koji zarađuju za normalan život, i to u sportu u kojem se obrću milijarde dolara. Jasno je bilo da treba da se organizujemo drugačije. Novak je u tome od početka. U jednom momentu imali smo 80 od najboljih 100 igrača sveta koji su dali podršku, čak 12 od najboljih 20. Novak je bio među njima. Ali kada smo otišli do Rodžera i Rafe, oni nisu bili za to. Želeli su da pričaju sa Slemovima samostalno. I to je šteta“, rekao je Kanađanin.

Povezano

„Imao sam odlične razgovore sa Rodžerom, podržavao je koncept, saglasan je sa mnogim problemima, ali nije stao iza toga. Ipak, na kraju je više igrača vrednije od njih par. Ne možete da imate samo dva momka koji igraju egzibicije, to neće nositi tenis“.

Opisao je Pospišil i kako izgledaju sastanci Saveta igrača ATP, čiji je predsednik Đoković, a kome su se nedavno priključili Nadal i Federer.

„Interesantno je. Na jednom sastanku sam imao Novaka na jednoj strani, Rodžera i Rafu na drugoj. Svako ima svoje mišljenje, ali oni rade dobro zajedno. Impresioniran sam time koliko Novak brine o svima, o lošije rangiranim igračima. Ne znam da li to ima veze sa tim kako je on odrastao, koliko se njegova porodica borila. Poštujem ga izuzetno zbog toga“, ocenio je 93. igrač na planeti.

„Vrlo je važno šta njih trojica misle, jer njihova reč ima težinu. Oni su zvezde i nose naš sport. Kada su saglasni, tu nema diskusije. Ako oni različito razmišljaju, onda i drugi igrači mogu da se uključe u sve“.

Podsećamo, sezona je suspendovana zbog pandemije koronavirusa, a vodeća svetska teniska tela oformila su “Program za pomoć igračima“ i skupljeno je oko šest miliona dolara.