Navijao je za Novaka, ali mu se ne sviđa njegova ideja

ATP 6. maj 202022:53 > 22:54
Jonathan DiMaggio/Getty Images

Nekadašnji osmi teniser sveta Mihail Južni smatra da bi bilo bolje da je osnovan fond za pomoć igračima, te da je ostalima ostavljena mogućnost da doniraju koliko misle da treba.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokrenuo je inicijativu da najbolje rangiranih 100 igrača pomogne onima koji su najteže pogođeni ekonomskom krizom nastalom zbog pandemije koronavirusa. 

„Ne sviđa mi se ta ideja. Zašto baš 100 najboljih? To znači da 99. mora da priloži novac, dok 101. ima pravo na pomoć. Ko odlučuje koliko će ko da donira? I najvažnije, kome se pomaže? Da li je reč o mladim igračima koji se tek probijaju? Ili o onima koji su u godinama i koji su među 250 najboljih već pet ili deset godina? Ako treba da se pomogne igračima, onda je trebalo da se osnuje fond i da svako donira koliko misli da je potrebno. Primorati igrače na nešto, samo zato što su dobro rangirani, nije ispravno“, rekao je Rus.

Povezano

Sadašnji trener Denisa Šapovalova smatra da je malo verovatno da će se tenis igrati ove godine.

„U tenisu je situacija komplikovanija zbog toga što se mnogo putuje. U nekim državama već je ukinut karantin, dok u nekim nije. Treba sačekati da svi imaju jednake mogućnosti. S druge strane, tenis je jedan od najbezbbednijih sportova kada je reč o socijalnoj distanci“.

U opšitnom intervjuu Južni je govorio i trenutnoj situaciji u tenisu i šta misli ko će završiti sa najviše Gren slemova.

„Đoković, Nadal i Federer su odlični igrači, ne bih izdvajao nijednog. Podjednaki su u ovom trenutku“.

Ipak, prošle godine u finalu Vimbldona je navijao da Đoković pobedi Federera.

„Nisam navijač i ne volim da predviđam rezultat, pogotovo kada igraju Nadal ili Đoković, ili Đoković i Federer. Ipak drago mi je što je sada mala razlika među njima kada je reč o broju Gren slem titula. Da, želeo sam da Novak pobedi“.

Novak je pobedio Rodžera dobivši tajbrejk petog seta, pošto je prethodno spasao dve meč lopte.