Vavrinka: Teško je videti kraj krize i povratak tenisa

ATP 7. maj 202015:44 > 15:46
Daniel Pockett, Getty Images Sport

Sten Vavrinka nada se da će u septembru igrati Rolan Garos, ali ipak priznaje da je "teško nazreti kraj svemu i povratak tenisa".

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nada se da će u septembru biti uslova da se igra Rolan Garos, ali istovremeno je svestan da je još uvek sve neizvesno.

„Trenutno smo na sredini krize. Teško je videti kraj svega ovoga. Nadam se, zbog svih ljudi na svetu, da ćemo u septembru biti u toj fazi da je takmičenje moguće. To bi značilo da se stvari odvijaju na dobar način“, rekao je Vavrinka za tennismajors.com.

Švajcarac je naglsio da je najveća prepreka povratku tenisa to što igrači putuju na nedeljnoj bazi.

„Dolazimo sa svih strana sveta. Sada smo svi zatvoreni i izolovani i prvi korak će svima biti samo izlazak napolje. Drugi će biti da možemo da odemo u prodavnicu i restoran. Treći su putovanja. Potrebno je vreme“, kaže teniser.

Nekoliko egzibicionih turnira ovih dana vraća nadu u bolje sutra i Vavrinka deli entuzijazam koji pokazuju igrači koji su se prijavili za ove turnire:

„Sve što nas vodi ka ponovnom igranju tenisa, što je pozitivno za igrače, trenere i navijače svakako podržavam. Ipak, možda u ovom momentu ne zamišljam sebe da igram na ovakvom turniru. U ovom trenutku smo veoma daleko od kućne izolacije“, zaključio je Švajcarac.