"Novak je rekao da je završio s tenisom, plakali smo"

ATP 14. maj 202012:35 > 12:36
Podeli:
Morgan Hancock, Getty Images Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković saopštio je prodici da završava karijeru posle teškog poraza u Majamiju pre dve godine, otkrila je njegova supruga Jelena.

Đoković se 2018. godine vraćao takmičenjima posle operacije lakta. Na Australijan Openu je stigao do četvrtog kola, ali je gubio u prvim mečevima na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

„Rekao mi je tada da napušta tenis. Doživeo je težak poraz u Majamiju. Okupio nas je i poručio da je završio. Čak je rekao Edoardu da razgovara sa sponzorima, jer želi da situacija bude svima jasna i da ne zna da li prekida sa tenisom na šest meseci, godinu ili zauvek“, prisetila se Jelena.

Povezano

 „Svi smo plakali. Rekli smo mu da nije vreme za to“.

Narednih deset dana Đokovići su proveli na odmoru.

„Kada Novak odluči da ne želi da igra tenis, to znači da ne želi ni da ga gleda, da ima ikakve veze sa tim. A ja volim da igram. Vodila sam decu na teren da igraju sa mnom. Trećeg ili četvrtog dana je došao na teren. Stefan i ja smo se zabavljali. Nije bilo kao na njegovom treninzima. Video je koliko smo uživali i pitao je da dobije i on reket. Rekla sam mu da ne može, jer je završio sa tenisom. Zezala sam ga. Ali ga je Stefan pozvao, i on je shvatio da se dobro oseća na terenu. Igrali smo malo i posle toga je dolazio svaki dan“, rekla je Jelena.

„Poslednjeg dana je bio potpuno spreman za tenis i rekao je – Pozvaću Marjana, pitaću ga da se vrati i bude moj trener ponovo. On je tih 10 dana bio penzionisan, osećao je da stvarno neće igrati više tenis. Jer, bila je to ona godina kada je posle operacije, bio je netrpljiv, a rezultata nije bilo. Želeo je prebrzo da se vrati, padao je, padao. On je kao feniks koji nađe motivaciju. Izgubi sve da bi izgradio novu kulu“.

Đoković je te sezone osvojio titule na Vimbldonu i US Openu, kao i na mastersima u Sinsinatiju i Šangaju.