"ATP nije mogao gore da reaguje"

ATP 16. maj. 202011:15
Podeli:
Michael Reaves, Getty Images Sport

Američki teniser Rajli Opelka nije zadovoljan načinom na koji je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) regovala usled pandemije koronavirusa.

Opelka je nedavno osvojio titulu na egzibicionom turniru u Palm Biču, pošto je pobedio u finalu Miomira Kecmanovića. Mečevi su se igrali na ograđenom terenu, na kome je prisutan bio još sudija, a teniseri su morali sami da idu po loptice i peškire.

„Prvi put sam igrao u takvom formatu. Ali bilo mi je drago što sam imao priliku da se vratim na teren. Nije bilo toliko čudno kao što je izgledao. Osećaj je bio kao na treningu, uz nešto voše takmičarske nastrojenosti“, rekao je Rajli.

Povezano

Teniska sezona je suspendovana od mastersa u Indijan Velsu.

„Mislim da ATP nije mogao gore da reaguje. Ostavili su nas u mraku, ne znamo šta se dešava. WTA je dodelio novčane nagrade za prvo kolo Indijan Velsa. Mi nismo dobili ništa. I čelni ljudi nisu smanjili sebi plate. Verujem da će neki zaraditi više nego Rodžer Federer od nagrada ove sezone. Ponavljam, mi nemamo pojma šta se dešava“.

Opelka se osvrnuo i na inicijativu koja je potekla od Novaka Đokovića da najbolje rangiranih 100 tenisera pomogne onima koje je kriza najviše pogodila.

„Igrači ne bi trebalo da plaćaju drugim igračima. Ali s obzirom na haos u kome smo se našli, to je neophodno, mi smo njihova jedina nada. Ne znam da li bi trebalo davati novac onima koji su rangirani ispod 650. mesta. Oni zapravo štede novac, jer ne putuju. Treba se fokusirati na one koji su rangirani od 100. do 400. mesta“, ocenio je Amerikanac.