Rafa jasan: Nastavak nema smisla, ako nisu svi bezbedni

ATP 4. jun 202016:07 > 16:08
Getty Images/Hector Vivas

Španski teniser Rafael Nadal kaže da teniska sezona ne bi trebalo da se nastavi dok se svaki igrač ne bude osećao bezbedno na terenu.

Pandemija koronavirusa zaustavila je Tur u martu. Nagoveštaji su da bi do povratka tenisa moglo da dođe u avgustu, ali čuveni Španac tvrdi da nema potrebe žuriti sa nastavkom.

Povezano

Neophodno je da razumemo situaciju. Smatram da je bitno da se svi igrači osećaju potpuno slobodno i bezbedno da putuju širom sveta. Samo tako će naš sport biti fer. Moramo da budemo odgovorni, da šaljemo snažne poruke i budemo primer drugima„, rekao je osvajač 19 Gren slem turnira.

Prvi veliki turnir koji bi trebalo da se odigra jeste US open, zakazan za 31. avgust. Ipak, za sad nema zvanične potvrde da će do toga doći.

Ako me sad pitate da li bih otputovao u Njujork da igram mečeve, rekao bih ‘ne’. Ali, kroz nekoliko meseci verujem da bi turniri tamo mogli da se igraju. Neophodno je da to bude pod apsolutno bezbednim okolnostima. Ukoliko do toga ne dođe, nema smisla igrati„, jasan je 34-godišnji igrač.

Podsetimo, zbog pandemije koronavirusa Vimbldon je otkazan prvi put posle 75 godina, dok je Rolan Garos pomeren sa standardnog termina za septembar.