"Federer je GOAT? Nije čak ni drugi u svojoj eri"

ATP 4. jun 202018:24 > 18:25
Getty images/Scott Barbour

Nekadašnji šampion Vimbldona Pet Keš smatra da Novak Đoković zaslužuje zvanje najboljeg tenisera sveta.

Već godinama se spekuliše ko će biti najbolji svih vremena – Rodžer Federer koji trenutno ima 20 Gren slem titula, Rafael Nadal sa 19 ili Novak Đoković sa 17.

Oni nisu normalni ljudi. Niko ne može da uradi ono što oni rade. Da biste bili toliko uspešni morate da budete opsednuti. Nenormalno je koliko se bore posle toliko godina. Ko bi pomislio da će neko sustići Federera, a sada Đoković ima najveće šanse“, poručio je Keš.

Povezano

Govoreći o načinu igre njih trojice, Australijanac je istakao:

„Federer bi bio prvi u bilo koje vreme, sa bilo kojim reketom. Rafa i Novak su uveli nešto novo. Način na koji Rafa igra na šljaci je neverovatan. A Novak to može na svakoj podlozi. Ali ako pitate ko je najbolji od njih, to je Đoković, to je jasno. On igra protiv najboljih na njihovoj omiljenoj podlozi i pobeđuje. Teško je zanemariti i međusobni skor“.

Novak u međusobnom skoru protiv Rafe vodi sa 29:26, a protiv Rodžera 27:23.

„Svi govore da je Federer najbolji igrač svih vremena. Ali on nije čak ni drugi u svojoj eri“, istakao je Keš.

„Teško je poverovati. Ali ako ste najbolji svih vremena, trebalo bi da imate bolji učinak u međusobnom skoru sa svojim najvećim rivalima. Kada je o stilu reč, možda jeste najbolji kojeg sam video, neverovatan je rekord koji je postavio. Ali Đoković ima najbolji učinak od svih“.