Amerikanka besna na Novaka: Zašto moraš sve da kvariš?

ATP 10. jun. 202020:08 > 20:11
Podeli:
Getty images/Tom Dulat

Najbolji igrač sveta Novak Doković naljutio je američku teniserkui Danijel Kolins izjavom da US Open teško može da se održi s obzirom na sve rigorozne sigurnosne uslove zbog pandemije koronavirusa.

Francois Nel/Getty Images

„Novače, ovo je vrlo kontradiktorno u odnosu na tvoj prethodni komentar da bi teniseri koji su u top 100 trebalo da doniraju novac onima slabije plasiranima. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sad imamo veliku šansu na US Openu, čiji čelnici žele da se turnir održi sa nekim striktnim sigurnosnim pravilima kako bi se svi osećali sigurno,“ napisala je 26-godišnjakinja i dodala:

„Ovo je velika šansa za igrače da počnui da zarađuju novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji pričaju da je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško ostvarivo jer neće biti u mogućnosti da povede celu pratnju. Ako je tako sigurno i ako USTA, WTA i ATP urade sve kako bi zaštitili zdravlje tenisera, onda mislim da bi trebalo da ih podržimo. Lako je nekome ko je zaradio 150 miliona dolara u karijeri da priča drugima šta da rade sa svojim novcem, a onda odbije da igra US Open.

https://twitter.com/BellshawGeorge/status/1270733419278983168

Kolins je trenutno 51. igračica sveta i smatra da bi Srbin trebalo da podrži US Open.

Većina tenisera, među kojima sam i ja, ne putuje na turnire sa velikom pratnjom i nama je potrebno da turniri počnu. Bilo bi lepo kada bi najbolji teniser na svetu podržao ovu priliku, a ne da sve kvari.“

I Damir Džumhur je u izjavi za Sport Klub istakao da je teško očekivati da će se US Open održati uz sva predložena ograničenja.