EEC: "Bicikl" Đerea, poraz Troickog

ATP 16. jun. 202015:22 > 15:25
Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Na terenima Akademije Janko Tipsarević nastavljen je turnir “Eastern European Championships“, a favoriti su za sada uglavnom sigurni – najubedljiviji je bio Laslo Đere, koji je deklasirao Gorana Životića sa 6:0, 6:0.

Mladi srpski teniser Hamad Međedović pobedio je Rusa Ševčenka 6:3, 1:6, 6:2, dok je u derbiju dana Ričardas Berankis savladao Viktora Troickog sa 6:3, 6:3.

Nikola Milojević bio je ubedljiv sa Vanshelboimom 6:0, 6:2, Jotovski je bio bolji od Jandrića, a trijumfe su ostvarili i Pavlović, Bašić, Lazarov…

Prva faza turnira igra se po grupnom sistemu i ceo turnir trajaće mesec i po dana.

Poraz je u utorak zabeležio Nikola Ćaćić i to od Marka Tepavca. Ćačić je dobio prvi set 6:3, zatim je Tepavac bio ubedljiv u sledećem 6:1, da bi treći dobio za skoro sat vremena igre i tada je slavio 7:5.

Dalje je prošao i Blaž Rola koji je Bugarina Dimitra Kuzmanova dobio posle tri i po sata igre. U prvom setu je Kuzmanov slavio u taj-brejku, zatim je Rola dobio drugi set 6:4, a treći je dobio ponovo on i tada se takođe igrao taj-brejk.

Nermanu Fatiću je meč u drugom setu predao Dušan Rajić pri rezultatu 6:1 i 5:1, a ubedljiv je bio i 47. igrač sveta Miomir Kecmanović. On je savladao Milana Drinića 6:2 i 6:0. Tomislav Brkić je napravio jedno od većih iznenađenja savladavši Sergeja Strahovskog 5:7, 7:5 i 7:5. Aljaž Bedene je samo gem prepustio Filipu Stipiću, bilo je 6:1 i 6:0.