HTS turnir: U igri i dalje Krstin, Petrović, Zekić…

ATP 16. jun 202021:56 > 22:06
Podeli:
Mark Dadswell, Getty Images Sport

U osmini finala turnira Hrvatskog teniskog saveza koji je kvalifikacioni za Adria tur u Zadru dalje su se plasirali Peđa Krstin, Karlos Gomes Erera, Matija Pecotić, Miljan Zekić, Nikola Mektić, Nino Serdarušić, Domagoj Bilješko i Danilo Petrović.

Danilo Petrović je bez večih probelma dobio Denija Žmaka 2:0, po setovima 6:2 i 6:4, za razliku od prvog u kom je dominirao u drugom je brejk napravio tek u devetom gemu.

On će u četvrtfinalu igrati sa Domagojem Bilješkom kome je Duje Ajduković predao već u drugom gemu meča.

Nino Serdarušić koji je treći nosilac je savladao Matea Pavića 7:5 i 7:5. U drugom setu je posebno bilo mnogo brejkova ali je kao pobednik izašao Serdarušić. Njegov rival će biti Nikola Mektić koji je eliminisao osmog nosioca Duja Kekeza veoma ubedljivo 6:2 i 6:1. Mektić je jedini nenosilac u četvrtini finala.

Miljan Zekić je deklasirao Joška Topića u dva seta 6:1 i 6:2, i igraće sa četvrtim nosiocem Matijom Pecotićem. On je bio bolji od Antuna Vidaka 6:2 i 6:2.

Karlos Gomes Erera je samo dva gema prepustio Makedoncu Kalinu Ivanovskom, dok je Krstin bio bolji od Milija Poljička 6:2 i 6:4.  

Što se tiče ženske konkurencije u četvrtfinalu je Jana Fet koja je samo gem prepustila Sari Svetac. Ona će igrati protiv Rie Derniković NOvaković koja je u četiri seta dobila LAnu Šipek. Dalje su prošle Silvia Njirić, Iva Primorac, Antonia Ružić, Tena ukas, Tea Jandrić i Tereza Mrdeža.