Biserka Petrović: Đoković me mnogo podseća na Dražena

ATP 18. jun. 202015:23 > 15:32
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Majka jednog od najvećih hrvatskih i jugoslovenskih košarkaških velikana Dražana Petrovića biranim rečima pričala je o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Srpski igrač je ovih dana glavna zvezda Adria tura u Zadru, a od petka do nedelje na kanalima Sport Kluba ćete moći da uživate u još jednom teniskom spektaklu.

Đoković je više puta isticao da bi voleo da poseti i rodni grad Dražena Petrovića, Šibenik, a Biserka Petrović se toplo nada da će se to dogoditi u skorije vreme, prenosi Šibenski portal.

Još ne znam da li će Novak da dođe u Šibenik. Takav je bio plan, ali javili su mi da je došlo do nekih izmena. Sve bi trebalo da bude poznato tokom današnjeg dana. U svakom slučaju, ako Novak ne uspe da dođe, otići ću ja u Zadar jer je izazio želju da budem na otvaranju njegovog humanitarnog turnira. Novak je, inače, pre izbijanja epidemije hteo da dođe u Draženov muzej u Zagrebu, ali onda se dogodilo što se dogodilo, pa je to odloženo. Što se tiče posete Šibeniku sigurna sam da će, ako i ne uspe ovaj, doći neki drugi put, jer Novak stalno letuje u Dalmaciji, tako da će biti prilika,“ rekla je Biserka, a potom je biranim rečima govorila o Đokoviću koga naziva jednim od najvećih sportista svih vremena sa ovih prostora:

Veliki sportisti po pravilu su i veliki ljudi. Takav je i Novak, fantastičan momak, koji dolazi iz prekrasne porodice. Sećam se kada sam bila na Fajnal foru u Beogradu, njegovi roditeji bili su stalno uz mene, od tada traje naše prijateljstvo. Mnogo me podseća na Dražena, ta njegova želja da pomogne, bude uz ljude, učini ih srećnima.