"Bez simptoma svi koji su bili u kontaktu s Dimitrovom"

ATP 21. jun. 202023:21 > 23:24
Podeli:
Print screen/SK

Svi igrači i članovi organizacije Adria Tour koji su bili u neposrednoj blizini Grigora Dimitrova osećaju se dobro, nemaju nikakve posledice, niti pokazuju bilo kakve znakove zaraze od Covid-19.

Uprkos tome, nekoliko tenisera i članova njihovih timova se dobrovoljno prijavilo za testiranje. Procedura će biti sprovedena u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zadru, a rezultati prvog testa će biti gotovi noćas.

Povezano

Kako navode organizatori, učesnici Adria Tour iz inostranstva, uključujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi.

“Novak nije osetio nikakve simptome niti bilo ko iz njegovog okruženja, uključujući i stručni štab, tako da nije otišao na testiranje sada. Po dolasku kući u Beograd javiće se epidemiologu, svom lekaru i dalje će nastaviti proceduru po preporukama lekarske službe“, rečeno je iz organizacije.

Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse.

Organizatori Adria Toura još jednom su istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet, i u skladu sa tim su doneli odluku da otkažu finalni susret čim su dobili informaciju o pozitivnom rezultatu Grigora Dimitrova. U isto vreme zahvaljuju se publici na razumevanju zbog otkazivanja finalnog meča.

“Grigor Dimitrov testirao se u Monaku i pozitivan je na Covid-19. Nama je jako žao i trudili smo se da poštujemo sve propisane epidemiološke mere. Od trenutka kada smo saznali informaciju, u kontaktu smo sa svim zdravstvenim službama. Niko od ljudi koji su uključeni u organizaciju i koji su bili u kontaktu s Grigorom nemaju simptome. Uprkos tome, nismo želeli nikoga da stavimo u bilo kakvu opasnost i finalni meč je otkazan“, izjavio je direktor Adria Toura u Zadru Goran Ivanišević.