Domino efekat: Zaraženi Ćorić, Đokovićev kondicioni…

ATP 22. jun 20209:25 > 9:25
Getty Images/Lintao Zhang

Na koronavirus pozitivni su Borna Ćorić, Marko Paniki i Kristijan Groh, potvrđeno je iz Zadra. Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće testiran po povratku u Beograd.

U nedelju je Grigor Dimitrov potvrdio da je zaražen koronavirusom, posle čega je otkazano finale Adria Tura u Zadru. Iste večeri testirane su 22 osobe, koje su bile u neposrednom kontaktu sa bugarskim teniserom.

Povezano

Kako su naveli organizatri, 19 osoba je negativno, dok su tri testa bila pozitivna. Zaraženi su Borna Ćorić, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Kristijan Groh.

„Sva trojica će ostati u samoizolaciji u Zadru i pratiće sve dalje upute i preporuke od nadležnih zdravstvenih institucija. Ponovni test uradiće za pet dana, posle čega će doneti dalje odluke. Ukoliko test bude negativan, moći će da idu kući, ako bude pozitivan ponašaće se u skladu sa preporukama nadležnih. Svi ostali, uključujući i članove Novakovog tima i tenisere, kao što su Zverev i Čilić, su negativni i mogu kućama. Uz obavezan period samoizolacije“.

Kako se dodaje, Novak ne oseća simptome. On se u ponedeljak vraća u Beograd sa porodicom, gde će biti testiran. Ostali članovi njegovog tima, osim Panikija, bili su negativni na testu.

Organizatori ističu da ljudi na tribinama nisu bili ugroženi.