Ivanišević objasnio zašto se Nole nije testirao u Zadru

ATP 23. jun. 202019:45 > 19:49
Podeli:
Marin Radić

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i direktor turnira u Zadru, izrazio je žaljenje zbog pojave koronavirusa na Adria turu, ali i istakao da nije u redu da se sva krivica svaljuje na organizatore takmičenja.

Đoković i njegova supruga Jelena u utorak su dobili pozitivan rezultat testa, a Ivanišević se tokom dana čuo sa prvim igračem sveta.

Povezano

„Čuli smo se i nije mu lako. Nosi se jako dobro, ako gledamo na okolnosti. Izdržaće sve, jak je on, ali nije mu lako„, rekao je Ivanišević i objasnio zbog čega se srpski teniser nije testirao u Zadru.

Zato što na dan kad se to desilo, po preporuci nadležnih, rečeno nam je da se svaki igrač može testirati u svojoj matičnoj zemlji. Tako je i on odlučio da ode u Beograd. Igrači su otišli na svoju ruku da se testiraju. Zašto se igrači nisu testirali pre dolaska u Zadar? Zato što nije bilo potrebe. Tako je rekao i ministar Beroš. Niko nije imao simptome.

Ivanišević ističe da se svi iz organizacije osećaju odgovornima, ali da mu smeta što se oni predstavljaju kao jedini krivci.

„Osećamo se odgovornim, ovo je bila jedna velika super stvar. Žao mi je svih zaraženih, ali na neke stvari se ne može uticati, kao i na ovu. Jedino mi smeta što smo mi glavni krivci i ljudi skupljaju političke poene na nama, a u Zadru je najmanje zaraženih.

Nekadašnji osvajač Vimbldona je se dva puta testirao, a čeka ga j jedan test.

Testirao sam se prošle srede i u ponedeljak. Oba testa su negativna, nadam se da će biti i treći koji je u subotu. Ne gine mi 14 dana samoizolacije. Sad je lako pametovati i biti pametan,“ izjavio je Ivanišević za RTL.