"Sad su svi mnogo pametni, moderno je napadati Novaka"

ATP 24. jun. 202022:04 > 22:08
Podeli:
Print screen/SK

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića je blago rečeno ogorčen brojnim napadima na Novaka Đokovića i Adrija Tur u koji je i sam bio uključen kao direktor turnira u Zadru.

Istina, nakon tri dana se malo smirio, a u razgovoru sa Sportske novosti rekao:

„Lako je biti general posle bitke i sada su svi jako pametni, a puno njih napada Novaka, jer je to jako popularno. Imam utisak da su mnogi jedva dočekali njegov pogrešan potez. On je pokušao napraviti nešto veliko, nešto što je imalo humanitarni karakter, nakon što smo svi zajedno bili zatvoreni tri meseca“, naglasio je Ivanišević i nastavio:

„Mogu prihvatiti kritiku da nam nije trebalo slavlje i zabava u noćnom klubu u Beogradu, ali svako od igrača i učesnika zabave je mogao da kaže da ne želi da bude tamo. Niko nije bio primoran da se zabavlja, pleše, skida majice, uživa u muzici“.

„Opet, kako neko, bilo ko, može da kaže da je tu krenula zaraza. Marko Paniki, kondiconi trener Novaka Đokovića nije bio na zabavi, ali je pozitivan. Ja sam sa Novakom u Beogradu bio svaki dan, kao i u Zadru, on je pozitivan na virus, a ja nisam. Može li mi to neko objasniti? Ili kako je moguće da je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, tretirao lakat Grigora Dimitrova u Zadru, ne jednom, a i njegov je test negativan.“

Povezano

Priče o tome da je Dimitrov zataškavao problem, pa se oglasio uoči finala kako bi napakostio Đokoviću, Ivanišević nije želeo ni da komentariše, uz konstataciju da je u pitanju besmislica.

„Znam da je Zadar atraktivan zato što su na njemu pozitivni postali oni najpoznatiji, sada bi svi hteli ubrati neki poen, to tako ide i nema veze što ih je zaraženih manje nego u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj“.

Mnogi teniseri i teniski poslenici traže da Novak Đoković bude smenjen sa mesta predsednika igračkog sindikata pri ATP Turu.

„Odmah moram da naglasim da je ovo samo moje mišljenje. Iskreno, voleo bih da ga smene. Od kako je postao predsednik, šta god da uradi, ne valja. Napada ga ko stigne i kako stigne, on se u tome troši, pokušava napraviti nešto dobro za svakoga. Moje je mišljenje da samo troši sebe i pozitivnu energiju koju nosi sa sobom“, naglasio je Ivanvišević i dodao:

„Rekao sam da mi je loše kada vidim sa koliko žara se napada Novak Đoković. U ovakvim situacijama osoba koja je meta napada mora da bude izuzetno mentalno jaka, a Novak to jeste“.