Janko: Trudimo se da smanjimo rizik, Rubljov dolazi

ATP 27. jun 202014:11 > 14:17
Podeli:
Maja Todić

Janko Tipsarević, organizator “Šampionata Istočne Evrope“, kaže za Sport klub da su u organizaciji učinili sve što je moguće da se igrači na kompleksu Olimpa osećaju sigurno.

Tomislav Brkić potvrdio je u izjavi za Sport klub da je pozitivan na koronavirus, a spekuliše se da su pozitivni još neki igrači.

“Odmah sam rekao ostalima da je moja apsolutna preporuka da se i ostali igrači testiraju. Ko god ima potrebu da se testira ili se ne oseća najbolje, mi sa turnira ih vodimo do kovid ambulante da se testiraju“, navodi Tipsarević za Sport klub i dodaje:

“Naša ideja jeste tenis, ali i sigurnost igrača. Ovo gledam slično kao teniski meč u smislu da pojedinac uradi ono što je do njega. Mi kao organizatori radimo sve što je do nas da se igrači osećaju sigurno“.

Muški turnir je završen, tj. ne igra se u naredne dve nedelje.

“Svi koji su se takmičili neće biti tamo od ponedeljka. Ceo moj tim uradiće ponovne testove na koronu i nadam se da će biti negativni. Niko od nas nema simptome, ja ću se testirati po četvrti put, svi moji po treći put“.

Adam Pretty/Getty Images

Ženski deo turnira počinje u ponedeljak, a u žrebu će biti 20 igračica.

“Sa devojkama ću sesti i reći im sve, a to je da im turnir omogućuje sve mere da se ne zaraze na turniru. Rekao sam im i da ja nemam moć da im zabranim da izađu do grada i da same moraju da se ponašaju odgovorno“.

Trenutno 14. teniser sveta Andrej Rubljov i dalje planira da dođe u Beograd.

“Cela moja priča sa njime jeste: ‘Dolazi avion po tebe, sve mere bezbednosti imaš, jedeš za svojim stolom…’, a igrač ima opciju da ima automobil za sebe itd. To je na tenisu, ali ja svima kažem da moraju da budu svesni da neće videti Beograd – jer posle ako se dobije korona… U okruženju koje smo napravili mislim da smo smanjili rizik koliko je moguće“.

Tipsarević naglašava da i igrači ponekad imaju nejednake standarde.

“Brinu se za sigurnost, koriste naše mere do stepena do kojeg njima odgovara, a onda van turnira neki ne poštuju mere uopšte… I ako potom dođe do komplikacija, turnir je kriv, ide selfi s maskom… Škakljiva je cela ova tema“, zaključuje Tipsarević za Sport klub.