Tim stariji: Novak nije uradio ništa pogrešno

ATP 4. jul 202015:50 > 15:53
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Otac austrijskog tenisera Dominika Tima Volfgang rekao je da ne odobrava ono što se desilo na Adria Turu, ali da za to ne treba kriviti Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta je organizovao humanitarne turnire u Beogradu i Zadru na kojima su se četiri igrača zarazila koronavirusom, među kojima je bio i on sam. Pored Đokovića, pozitivni su bili i Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Viktor Troicki, kao i trener srpskog tenisera Goran Ivanišević.

Povezano

Tim, koji je takođe i trener 26-godišnjeg tenisera, pružio je podršku Novaku.

Ne odobravam ono što se desilo na Adria turu, ali osuđivanje Đokovića i priče da je on nešto pogrešilo je baš jeftino za mene. Naravno da igranje u noćnom klubu nije bilo optimalno, ali Đoković praktično nije uradio ništa pogrešno. Bili su aljkavi, previše euforični”, istakao je Tim.

Tim stariji je potvrdio da će njegov sin novac osvojen u Beogradu donirati humanitarnim organizacijama, što pokazuje da učešće na turniru nije bilo uzaludno, već sa dobrim ciljem.

Više mi se sviđa to da bude nekoliko više slučajeva koronavirusa, a da se skupi nekoliko hiljada evra za kliniku za rak kod dece”, naglasio je Tim.