"Kod RF ističu samo vrline, kod Novaka samo mane"

ATP 9. jul 20208:33 > 8:33
Getty Images/Clive Brunskill

Francuski teniser Žil Simon još jednom stao u odbranu najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića.

Pošto je otkriveno da su se tokom Adria Tura četvorica igrača, uključujući i samog Đokovića, zarazila koronavirusom, prvi reket sveta je konstantno na meti kritika.

„Sve što se dogodilo na Adria Turu njegovi protivnici koriste kako bi ga kaznili. Zbog te greške, sada je lako reći da ne treba više slušati Novaka“, ocenio je Simon.

Povezano

Francuz se osvrnuo i na zahteve pojedinih igrača da Srbin više ne bude predsednik Saveta igrača, ponovo pomenuvši Nou Rubina, koji je oštro kritikovao Đokovića i organizaciju Adria Tura.

„Nema mnogo igrača koji su se više borili da novčane nagrade budu veće na čelendžerima i u kvalifikacijama. Zahtevajući ostavku Novaka na mesto predsednika Saveta igrača, Noa i njemu slični teniseri pucaju sebi u nogu“.

Simon je otkrio u čemu vidi pravi uzrok tolikih kritika.

„Svima bi smetalo kada bi Novak srušio Federerove rekorde. Ja gledam na Novaka kao na ljudsko biće, koje ima vrline i mane. Baš kao Rodžer i Rafa. Ali kada je o Federeru reč, pričamo ssamo o vrlinama. Kod Novaka se ističu samo mane“.

Podsećamo, Federer je rekorder sa 20 osvojenih Gren slem titula i 310 sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste. Đoković ima 17 najvećih titula, a zvanje prvog tenisera sveta do sada je nosio 282 nedelje.