"RF ne igra zbog rezultata, nismo zaluđeni Slemovima"

ATP 11. jul 202013:13 > 13:13
Podeli:
Getty Image/Paul Kane

Rodžer Federer nada se da će naredne sezone ponoviti uspehe koje je ostvario 2017, kada se takođe vratio posle povrede, otkrio je njegov trener Ivan Ljubičić.

Švajcarski teniser ove godine je dva puta operisao koleno, zbog čega će pauzirati do kraja godine. Slična situacija je bila i 2016, kada je zbog povrede propustio drugi deo sezone, da bi tokom 2017. osvojio Australijan Open i Vimbldon uz još tri titule na turnirima iz serije 1.000.

„Sve je pod kontrolom. Planiramo sledeću sezonu… Želja je i san da sve bude kao 2017. godine, ali jasno je da je svaka situacija nova. U svakom slučaju, imamo jedno pozitivno iskustvo pa smo svi pozitivni“, rekao je Ljubičić u razgovoru za Novi list.

Povezano

Švajcarac trenutno ima 20 Gren slem titula, a iza njega su Rafael Nadal sa 19 i Novak Đoković sa 17.

„Svi su previše fokusirani na Gren Slemove. Jesu oni najveći turniri, ali nisu jedina vredna stvar. Možemo meriti sve s njima, ali nismo svi zaluđeni Slemovima. Ono što je kod Federera slučaj je da voli sport i igraće koliko god bude mogao. Mi ćemo uraditi sve da bude rezultata, ali to nije jedini razlog zašto on još igra. Ali jasno mi je da ima ljudi koji to ne mogu razumeti“.

Ljubičić se osvrnuo i na Adria Tur, tokom kojeg su se četvorica igrača zarazila koronavirusom, što je uzrokovalo oštre kritike na račun Novaka Đokovića.

„Ne treba osuđivati ideju i želju, naprotiv. Međutim, svima je jasno kao dan da su je neke stvari trebalo drugačije raditi. Taj neoprez i nedisciplina, zanemarivanje činjenica, na kraju je bilo presudno. Bilo je više štete nego koristi, iako nije trebalo biti tako. Na kraju krajeva, i to služi za nešto, pokazalo se da moramo biti oprezniji, bez obzira na to što je u jednom trenutku u Hrvatskoj bilo devet aktivnih slučajeva. Danas je toga puno više. Protivnik ne spava“, zaključio je Ljubičić.