"Zamislite da Novak ispadne rano, ko vam onda ostaje?"

ATP 27. jul 202015:50
Podeli:
Getty images/Tom Dulat

Nekadašnja šampionka Vimbldona Marion Bartoli smatra da organizatori Gren slemova neće prihvatiti predlog da se muški mečevi igraju na dva dobijena seta, jer bi onda bila moguća velika iznenađenja u ranoj fazi.

U poslednjih nekoliko godina pokrenuta je inicijativa da se na Gren slemovima igra u dva dobijena seta, umesto u tri, kako je sada slučaj. Navodno, ta promena doprinela bi smanjenu povreda igrača, a mečevi bi bili dinamičniji i neizvesniji.

Povezano

Ta tema postala je ponovo aktuelna i mnogi smatraju da bi na US Openu i Rolan Garosu ove godine trebalo da se igra u dva dobijana seta, s obzirom na to da se igrači vraćaju posle duge pauze uzrokovane koronavirusom.

„Znam da tako neće biti na Rolan Garosu. I to je opravdano. Niko ne želi da prvi nosilac izgubi 7:6, 7:6 od nekog ko samo dobro servira. Ako bi ispao glavni favorit, ko bi onda privlačio pažnju. To niko ne bi želeo“, ocenila je Bartoli.

„Zamislite da ste organizator US Opena. Novak Đoković će igrati, a Rafael Nadal odluči da ne dođe. Već se zna da Rodžer Federer ne igra. Jedini vrhunski igrač je, dakle, Novak i zamislite da on ispadne u prvoj rundi od jakog servera u dva tajbrejka. Niko vam ne bi ostao u žrebu“.

US Open bi trebalo da počnje 31. avgusta.