"Rodžer nema povlašćen tretman u odnosu na Novaka"

ATP 14. avg 20209:46 > 9:50
Podeli:
Getty images/Scott Barbour

Marion Bartoli, šampionka Vimbldona iz 2013. godine, ne smatra da Rodžer Federer ima povlašćen tretman u medijima u odnosu na Novaka Đokovića.

Na konstataciju voditelja emisije da se Novak često percipira kao demon u poređenju sa Federerom kao svecem, Francuskinja kaže:

Povezano

“Na to je izuzetno teško odgovoriti. Ne mislim da uvek štitimo Rodžera, već da je on uspeo da stvori imidž savršene osobe. Poznajem ga, pa mogu da kažem da to nije daleko od istine, ali i on je naravno ljudsko biće i može da pogreši – videli pre nekoliko dana na Tviteru kako se fotografiše bez maske i uzimajući olovke od svih. Apsolutno je tačno da ume da pogreši, ali ne mislim da je tolika razlika između tretmana koji pružamo Rodžeru i tretmana koji pružamo Novaku, taj komentar je prilično grub“, kaže Bartoli u Tennis Majors podkastu i dodaje:

“Mislim da će Novak mnogo naučiti iz svega što se desilo u poslednje vreme, da će sagledati posledice i na osnovu toga izgraditi imidž za budućnost. Mislim da ne moramo da kažemo da je Rodžer bog među ljudima i da ne smemo da mu sudimo šta god da uradi, to je već preterano“.

Đoković je u četvrtak potvrdio da će učestvovati u Sinsinatiju i na US openu.