“Samo sam predao meč bez ikakvog razloga…“

ATP 17. avg. 202010:06 > 10:11
Podeli:
Getty Images/Steven Ryan

Italijanski teniser Andreas Sepi opisao je kada mu je bilo najteže u karijeri i kada je iz čista mira predao meč.

“Najteža godina bila mi je ona nakon ulaska u Top 100, imao sam 21 godinu i probio sam set – počeo sam kao 140. na svetu, a četiri meseca kasnije bio sam na 75. mestu. Onda dolaze veća očekivanja i veći pritisak na samom sebi. Naredne godine mučio sam se da odbranim te bodove i ispao sam iz Top 100 na nekoliko nedelja, jedini put kada sam ispao iz najboljih 100 u narednih 12 godina“, piše Sepi za Behind the Racquet.

Povezano

Nekadašnji 18. teniser sveta kaže da neprestano igranje može da bude i te kako zahtevno, pa opisuje jedan momenat kada je njemu bilo previše.

“Godine 2010. predao sam meč bez ikakvog razloga. Dobio sam prvi set, izgubio drugi u taj brejku. Gubio sam u trećem i samo sam predao. Uvek sam bio teniser koji je voleo da se bori do kraja, tako da je to bilo čudno za mene. Rekao sam treneru na pauzi: ‘Ako izgubim sledeći gem, to je to’. Onda se desilo, samo sam predao. Rekao sam sudiji da me boli noga i da ne mogu više da igram. Posle meča u svlačionici mislio sam da će trener biti ljut, ali on je bio miran i rekao mi je da razume. Nije bilo do tog meča – već sam osam godina bio na Turu na najvišem nivou sa konstantnim adrenalinom. Došao sam do tačke u kojoj mi je jednostavno bila potrebna pauza. Trener mi je rekao da pauziram koliko god da mi je potrebno“.

Sepi kaže da je tada mnogo gubio i da je samo putovao s turnira na turnir, a posle tog meča napravio je pauzu od četiri nedelje i trenirao.

“Po povratku sam igrao dva ATP polufinala“, zaključuje 36-godišnjak.

U karijeri je Sepi osvojio tri titule, a na Gren slem turnirima čak je šest puta došao do osmine finala, nikada dalje.