Štepanek o Đokoviću: Svi imamo pravo na grešku

ATP 8. sep. 202014:16
Podeli:
Michael Dodge/Getty Images

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću u ovom trenutku je izuzetno teško jer je osećajna osoba, tvrdi njegov nekadašnji trener Radek Štepanek.

Srbin je tokom meča četvrtog kola US Opena pogodio linijskog sudiju lopticom, posle čega je diskvalifikovan.

„Siguran sam da je Novaku žao i da mu je teško. Pogotovo jer to nije uradio namerno. Naravno da i on zna da je pogrešio“, rekao je Štepanek.

„Znamo koliko želi da postane teniser sa najviše Gren slem titula. Osetio je, zapravo smo svi osetili, da će ovde uzeti trofej. Pritisak je bio preveliki… On se trudi da bude najbolji što može. Možda će na kraju biti i najbolji svih vremena. Ali svi smo ljudi, svi imamo pravo na grešku“.

Povezano

Đokovića čeka povratak u Evropu, a uskoro i učešće na Mastersu u Rimu i Rolan Garosu.

„Mislim da će se vratiti porodici, to je njegovo sigurno mesto. Oni su njegovo utočište. I bez obzira na to koliko je sada tužan, a znam da jeste veoma jer je osećajna osoba, takođe je oštar prema sebi. Izvući će se iz ovoga radom“, dodao je Štepanek.

„Biće mu naporno u narednom periodu, ali verujem da kada se vrati na teren, kada ponovo za cilj postavi osvajanje trofeja, ponovo će biti onaj stari“.

Na pitanje kakav će odnos navijača sada biti prema srpskom asu, Čeh je odgovorio:

„Đoković je uradio mnogo za tenis. Verujem da ga mnogi vole, ima i onih koji ga ne vole, sve je to individualno. Očigledno je da su Rafa i Rodžer popularniji. Međutim, nikada ne znate šta nosi budućnost. Proveo sam više od 20 godina na Turu i nikad ne znate šta možete da očekujete sutra“.

Šta vi mislite, kako će na Novaka uticati sve ovo?