Đere u glavnom žrebu Kicbila

ATP 8. sep. 202016:37 > 16:45
Podeli:
Morgan Hancock / Stringer

Laslo Đere uspešno je prebrodio kvalifikacije na turniru u Kicbilu. Na šljaci u Austriji, momak iz Sente je u dva seta savladao Italijana Andreasa Sepija 6:3, 6:4 i stigao do glavnog žreba.

Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Reprezentativac Srbije otvorio je meč tako što je dopustio rivalu da napravi brejk. Međutim, momentalno ga je vratio u narednom gemu. Do rezultat 4:3 obojica su čuvali prednost početnog udarca. U osmom gemu Đere, trenutno 81. na svetu, drugi put uzima servis rivalu, stiže do 5:3 i onda servisom osvaja prvi set.

I drugi deo Đere loše počinje. Sepi stiže do brejka u drugom gemu i vrlo brzo stiže do 3:0. Ipak pri rezultatu 3:1, Laslo dolazi do gema na servis Italijana i vraća meč u egal. Odluka pada u devetom gemu, kada je Đere četvrti put brejknuo protivnika. Poveo je 5:4 i sa nulom na svoj servis dobija gem za konačnu pobedu.

Đere će biti treći predstavnik Srbije u glavnom žrebu u Kicbilu. Pored njega tu su Dušan Lajović, postavljen za trećeg nosioca i Miomir Kecmanović. Ukupan nagradni fond turnira iznosi 606.350 evra, a pobednik će inkasirati 24.880 evra.

Povezano