Kecmanović u drugom kolu Sankt Peterburga

ATP 13. okt 202016:08 > 16:15
Julian Finney, Getty Images Sport

Miomir Kecmanović je izborio mesto u drugom kolu turnira u dvorani u Sankt Peterburgu. Srpski reprezentativac je u prvoj rundi bio bolji od Kazahstanca Kukuškina 6:3, 7:6 (9:7). Naredni rival mu je Britanac Kameron Nori.

Getty Images/Clive Brunskill

Beograđanin je u prvom gemu dopustio rivalu da ga brejkne. Međutim, to je bio samo uvod u njegovu mnogo bolju partiju. Vezao je četiri gema i za tili čas stigao do 4:1. U nastavku su obojica tenisera čuvali svoj servis za konačnih 6:3 za Kecmanovića.

Povezano

Sve je u drugom setu bilo mirno do rezultat 5:5. Onda je u 11. gemu Miomir došao do brejk prilike i odmah je realizovao. Servirao je za meč i imao tri vezane prilike da sve završi. Međutim, Kukuškin se probodio i vezao četiri poena za brejk loptu. Prvu je pretvorio u gem i ušlo se u taj brejk.

Prava drama je viđena u nastavku seta. Delovalo je da je psihološka prednost na strani Kukuškina. Napravio je mini brejk na 4:3 i sa dva vezana poena stigao do tri vezane set lopte. Onda se ponovo razigrao Kecmanović. Uzeo je četiri uzastopna poena i na 7:6 dobio novu meč loptu na svoj servis. Nije je iskoristio. Uspeo je ipak da realizuje naredni servis i povede 8:7. Bila je to novu prilika da reši duel, ovaj put na početni udarac rivala. Iskoristio je Miomir petu meč loptu i prošao u narednu fazu takmičenja.