"GOAT? Nije bitan samo broj Gren slem titula"

ATP 18. okt. 202013:20 > 13:12
Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

O zvanju 'najboljeg tenisera svih vremena' ne može da odlučuje samo broj Gren slem titula, već treba uzeti u obzir i druge faktore, ističe Kanađanin Miloš Raonić.

Rafael Nadal je nedavno osvojio 13. tituli na Rolan Garosu, ukupno 20. na Gren slemovima. Time je izjednačio rekord Rodžera Federera. Iza njih je Novak Đoković sa 17.

Povezano

„Neverovatno je šta je Rafa uradio, osvojio je 13 titula na Rolan Garosu, a učestvovao je 16. puta na turniru. Izgubio je samo dva puta. Pre njih trojice, rekord je bio 14 Gren slem titula, a Nadal sada ima 13 na samo jednom turniru“, rekao je Raonić.

Na pitanje kome bi dodelio zvanje najboljeg svih vremena, kanadski teniser je rekao:

„Teško je dati odgovor sada, zato što postoji više opcija. Rafa će biti još tu, nadamo se da će se Rodžer vratiti naredne godine, Novak je najmlađi i najzdraviji od njih. Uostalom, nije pitanje samo Gren slemova. Bitne su i nedelje provedene na prvom mestu ATP liste, međusobni skor, koliko puta je osvojen koji Slem, titule na Mastersima… Mnogo toga utiče. Uvek će postojati priče o tome ko je najbolji svih vremena, a ja mislim da smo srećni što imam priliku da poredimo njih trojicu, koji igraju u istoj eri“.

Rekorder po broju sedmica provedenih na čelu ATP liste je Federer (310), a taj rekord bi mogao da izjednači Đoković početkom marta naredne godine.

Srbin ima pozitivan skor i sa Špancem i sa Švajcarcem, a u njegovom vlasništvu je i najveći broj titula sa Masters turnira.