Koko: Mari je naš saveznik u borbi za ravnopravnost

ATP 23. okt. 202020:52 > 20:54
Podeli:
Kelly Defina/Getty Images

Američka teniserka Kori Gof oduševljena je načinom na koji se Škotlanđanin Endi Mari založio za prava manjina i izjavila je da je Škotlanđanin jedan od njenih saveznika u borbi za društvenu ravnopravnost u svetskom tenisu.

Mari je na Instagramu ukazao na činjenicu da nijedan od 24 člana upravnog odbora Ol Ingland Klaba i Lon tenis asocijacije nije poreklom iz Afrke, Azije ili druge nacionalne manjine u Velikoj Britaniji. Mari je sliku opisao kao „ovo je tenis 2020. godine“ dodavši i zbunjeni emodži.

Povezano

To je uvek potrebno, stremiti ka većoj raznolikosti. Kada to kaže neko kao što je on, to je definitivno inspirativno, naročito kada takve reči dolaze od muškarca bele boje kože. To pokazuje kakav je on saveznik u našoj borbi za ravnopravnost. Mnogo mi se dopada šta Endi radi na terenu, ali i van njega. On je jedan od mojih omiljenih tenisera, volim da ga gledam“, izjavila je 16-godišnja Kori Gof.

Sportisti iz svih krajeva sveta se takmiče na tim turnirima i mislim da je bitno da ih predstavljaju ljudi različitog porekla. Meni znači da me predstavlja neko ko je kao ja“, izjavila je mlada Koko.

Endi Mari je u prošlosti često isticao potrebu da se uspostavi polna jednakost u tenisu, pre svega u visini zarada na turnirima.