Ljubičić o Rodžeru: Želimo u Australiju što pre

ATP 6. nov 202019:20 > 19:23
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, izjavio je za italijanski “oktennis“ da se nada da će 39-godišnji Švajcarac igrati još dugo.

„Rodžer je trenutno u fazi oporavka, stvari se odvijaju na najbolji mogući način. Sve više i sve bolje trenira, zanima me da vidim koliko ćemo moći napora da zahtevamo sledećih meseci. Plan koji smo imali na umu za sada nije u potpunosti mogao da bude poštovan. Između nas postoji mnogo poverenja“, kaže Ljubičić za oktennis i dodaje:

Povezano

„Malo je prerano govoriti o rasporedu, danas sigurno ne mogu da kažem šta ćemo raditi u aprilu. Znam da želimo što pre da odemo u Australiju, da Australijan open bude sjajan i onda idemo korak po korak – biće važno da idemo postepeno i da pazimo na odmor. Kao i uvek“.

Ljubičić kaže da u 2020. godine nije bilo velikih iznenađenja.

„Sve je bilo u skladu sa očekivanjima. Napredovali su oni od kojih smo to i očekivali kao što su Rubljov, Šapovalov, Zverev. Jeste čudna godina zbog svega, ali bez nekih velikih iznenađenja. Mislim da to što nema publike ne menja mnogo rezultate, tišina je tokom poena svakako. Ne računajući najveće igrače, ostali i inače igraju pred malo publike. Ipak, uzbuđenje je drugačije, adrenalin, nadam se da ćemo se što pre vratiti u normalu“, zaključuje hrvatski stručnjak.

Federer je do sada u karijeri osvojio 20 Gren slem titula, od toga šest u Melburnu.