Prvi od mnogih: Trofej za Janika Sinera

ATP 14. nov. 202016:22 > 16:28
Podeli:
REUTERS/Stoyan Nenov

Mladi Janik Siner postao je prvi igrač rođen 2001. godine sa ATP titulom, pošto je u finalu savladao Vašeka Pospišila sa 6:4, 3:6, 7:6 (7-3) za dva časa i 14 minuta.

Činilo se da će 19-godišnjak relativno lako doći do trofeja, imao je set i brejk viška, ali najednom je počeo da greši, Pospišil se probudio i uzeo drugi set.

Zatim je 30-godišnji Kanađanin izvršio pritisak na startu odlučujućeg seta, imao je dve vezane brejk lopte u prvom gemu, ali nije ih realizovao.

Do kraja brejk lopti nije bilo, a u taj brejku je presudan bio fantastičan ritern Sinera na 3-2. Zatim je na 5-3 Italijan odigrao izvanredan poen diktirajući ritam forhendom, da bi potom već posle prve meč lopte došao do titule.

Na putu do trofeja Siner je prethodno dobio Fučoviča, Hislera, De Minora i Manarina i postao je najmlađi ATP šampion od Keija Nišikorija u Delrej Biču 2008. godine.

To je šesti put ove sezone da je neko došao do prve titule u karijeri, posle Igoa Imbera (Okland), Kaspera Ruda (Buenos Ajres), Tijaga Sibota Vajlda (Santijago), Miomira Kecmanovića (Kicbil) i Džona Milmana (Nur-Sultan).

Sa druge strane, Pospišil ima skor 0-3 u finalima.