Mari: Novakove loše odluke

ATP 24. nov. 202011:43 > 11:49
Podeli:
Reuters / Tony O'Brien

Novak Đoković je šesti put u karijeri godinu završio kao najbolji igrač sveta. Srbin je imao iza sebe odličnu sezonu, ali je bio očigledan pad forme od finala Rolan Garosa pa sve do završnog turnira u Londonu, gde je učešće završio porazom u polufinalu od Dominika Tima.

Endi Mari, vlasnik tri Gren slem titule i nekadašnji svetski broj jedan, smatra da Đoković nije bio potpuno fokusiran na tenis u poslednje vreme.

Svima se to dešava tokom karijere. Često pravite pogrešnu selekciju udaraca u odlučujućim trenucima, ako niste potpuno skoncentrisani na dešavanja na terenu. Sitne greške na kraju presude pobednika“, rekao je Mari.

Povezano

Britanac, Đokovićev vršnjak, kaže da to nije uobičajeno za 33-godišnjeg Beograđanina.

Novak je tokom cele svoje karijere, a posebno u poslednjih pet ili šest godina pravio prave izbore. Niko od njega u tome nije bio bolji. Loša odluka je nešto što nikako ne možete da povežete sa Đokovićem.“

Međutim, prema mišljenu Marija, Đoković je i finalu Rolan Garosa u kojem ga je ubedljivo savladao Nadal i na Mastersu u Londonu grešio.

Mislim da mu neke stvari koje nisu direktno vezane za tenis odvlačile pažnju. Pokušavao je da skrati poene i u Parizu i u Londonu u trenucima kada za tim nije bilo potrebe. Nije ličio na Novaka u najboljem izdanju“, zaključio je Mari.