Mari: Vakcina da bude obavezna; Pristao bi i Novak

ATP 24. nov. 202023:57 > 23:58
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Mari kaže da bi podržao eventualnu ideju o obaveznoj vakcinaiciji protiv virusa korona za tenisere.

U slučaju da se pronađe vakcina, Mari smatra da bi ona trebalo da bude obavezna za tenisere.

„Mislim da bi to verovatno trebalo da bude tako i nadam se da bi svi teniseri pristali na to za dobrobit sporta – pod uslovom da je dokazano bezbedno, da su sprovedena klinička testiranja, da je sve urađeno i da nema nikakvih značajnih nuspojava“, rekao je Mari u razgovoru.

Povezano

Britanski novinari podsetili su Marija na komentare Novaka Đokovića da ne bi voleo da ga bilo ko prisiljava da primi vakcinu.

„Pretpostavljam da bi bilo teško. Nekoliko nedelja nakon što je to rekao, rekao je i da bi pristao na to ukoliko mora to da uradi kako bi igrao tenis. Moramo da sačekamo da vidimo kakav će biti stav ATP i WTA, ali siguran sam da bi igrači dali podršku ukoliko bi to značilo da se Tur vrati u normalu“.

Mari je rekao i da mu je jedan od glavnih ciljeva sledeće sezone nova olimpijska medalja (već ima dva zlata u singlu), kao i da veruje da može da se vrati na nivo na kojem je nekada bio.

Škot je trostruki Gren slem šampion – US open 2012. godine i Vimbldon 2013. i 2016.