Otkazan ATP kup

ATP 27. nov. 202012:14 > 12:21
Podeli:
REUTERS/Edgar Su

ATP kup je otkazan za 2021. godinu, prema navodima medija u Australiji. Takmičenje je imalo premijeru prošle godine. Učestvovale su 24 reprezentacije, a trofej je osvojila reprezentacija Srbije. ATP još uvek nije dao zvaničnu potvrdu.

Sa druge strane Australijska teniska federacija (TA) je dobila dozvolu od države Viktorije, u kojoj se nalazi Melburn, da će igračima biti dozvoljeno da treniraju tokom dvonedeljnog karantina, koji je obavezan po dolasku u Australiju. Ovo je objavljeno posle dugih pregovora između organizatora Australian opena i državnih organa. Prvi gren slem u sezoni održaće se od 18. do 31. januara 2021. godine.

Povezano

Igrači će morati da pridržavaju strogih zdravstvenih protokola kako bi se izbeglo zaražavanje koronavirusom. Novak Đoković je među prvima ukazao na ovaj problem, a kasnije je i Danil Medvedev rekao da bi bilo veoma opasno da igrači posle dve nedelje provedene u sobi odmah izađu na teren.

Država Viktorija je dugo bila u karantinu. Prošlo je 28 dana od kako nisu imali nijedan slučaj koronavirusa. Zbog različitih mera u državama u Australiji, organizatori planiraju da se svi turniri pre Australian opena održe u Viktoriji.