Četvrtfinala WTA Indijan Vels od 21:00 i 03:00

ATP 12. mar 201410:36 > 10:43
Podeli:

U sredu, u ženskom singlu, na programu će biti samo dva četvrtfinalna duela Indijan Velsa, prvo Simona Halep i Kejsi Delakva, pa u noćnom terminu derbi, Jelena Janković – Agnješka Radvanjska.

Halep je odigrala fantastičan meč prethodnog dana i izbacila Eženi Bušar nakon tri seta. Iako je verovatno umorna, i dalje je apsolutni favorit protiv Australijanke. Verovatno bi od predstavnica Australije očekivali Samantu Stosur u ovako kasnoj fazi turnira, ali ovaj put se proslavila Kejsi Delakva.
Levoruka Delakva je imala malo sreće i sa žrebom, a pre svega može da zahvali Loren Dejvis. Prvo je Amerikanka izbacila Viktoriju Azarenku, a onda je predala Delakvi meč bez borbe tako da za razliku od iscrpljene Halep, ona sa danom odmora ulazi u ovaj meč 
29-godišnja Delakva je trenutno 78. na svetu i nastavlja ono što radi cele karijere: bljesne na jednom ili dva turnira godišnje, a onda potone u mediokritet. Do sada nema nijednu titulu, a u karijeri je zaradila nešto preko dva miliona dolara.
Za razliku od nje, Halepova ima sedam pehara i osvojila je već jedan ove godine. U karijeri se bliži cifri od tri miliona dolara, a pritom je i sedam godina mlađa od današnje protivnice. Zanimljiv je podatak da se nikada nisu sastajale do sada.
Onda u 03:00 Jelena Janković protiv Agnješke Radvanjske pokušava da nastavi seriju sjajnih igara i rezultata
JJ je počistila Karolinu Voznjacki sa terena u osmini finala, ali sada igra protiv poljskog zida, drugog nosioca Agnješke Radvanjske.
Svako ima nekog protivnika ko mu ne odgovara, protiv koga jednostavno ne ide, a u slučaju JJ to je svakako poljakinja. Protiv nje ima 1-4 uz činjenicu da je dobila samo prvi duel 2008. na Rolan Garosu.
Radvanjska u dosadašnjem toku turnira nije imala neki previše ozbiljan ispit, pa ne možemo da procenimo baš u kakvoj je formi. Ako uzmemo u obzir celu 2014, nije loše za Poljakinju, ali može i bolje, u ovaj turnir je ušla sa učinkom od 10-4. Zanimljiv podatak je da nijedna od njih još nije osvojila titulu ove godine, a da ih u karijeri imaju po 13
Ujednačene su i po zaradi u karijeri, obe su negde oko 15 miliona dolara bogatije, samo od igranja na WTA turu. Pred ovaj meč, biće izuzetno zanimljivo videti kako će JJ zaigrati, da li će prihvatiti beskrajne razmene koje nameće Radvanjska, što se do sada baš nije isplaćivalo, ili će, kao protiv Voznjacki, probati malo agresivnije da razbije ritam protivnice i tako je poremeti. U svakom slučaju, nećete se pokajati ako ostanete budni i pogledate ovaj meč

Author: BJ