FINALE: Nadal – Nišikori 19:00 SK1

ATP 11. maj 201411:41 > 11:42
Podeli:

Najviše su pokazali u dosadašnjem toku turnira i sasvim zasluženo, Rafael Nadal i Kei Nišikori su u finalu Madrida.

Nadal do sada nije imao ozbiljan test na ovom turniru, da je Nišikori u punom fizičkom zdavlju, mogli bi da kažemo da će to imati sada ali…
Japanac je sigurno nakon meča sa Fererom i svega što se dešavalo prethodnih nedelja psihički i fizički ispražnjen i pitanje je koliko može da se suprotstavi kralju šljake. Nemojte misliti da smo pesimisti, ali sa obzirom na to da tek slede Rim i Rolan Garos, nemojte se iznenaditi ako možda ovog finala i ne bude.
Nišikori je savladao Davida Ferera nakon 10 meč lopti, dok je Nadal rutinski slavio protiv Bautiste Aguta. Za Nadala je veoma važno da sačuva titulu kako bi što duže ostao na prvom mestu ATP liste. On ima 6-0 protiv Japanca i verovatno će pred prepunom magičnom kutijom krenuti da ga slomi odmah.
Nadal igra za svoju 63. titulu u karijeri, a treću ove sezone. U karijeri, Rafa je samo od tenisa sakupio skoro 67 miliona dolara. Nišikori igra za šesti i najveći pehar u karijeri, a ove godine je, isto kao i Nadal, osvojio dva. Na njegov račun slilo se 4,5 miliona dolara, a ostaje nam nada da će nekako uspeti da se oporavi za ovo finale i pružiti svoj maksimum.

Author: BJ