UZBUDLJIVO: Polufinala Marseja od 14:30 na SK2

ATP 21. feb 201511:23 > 11:23
Podeli:

Gael Monfis izgleda ima jedan od onih turnira na kojima mu se igra tenis, pa je samim tim opasnost za sve protivnike.

Malo čudno zvuči, ali tako kaže ATP lista, on će se u polufinalu Marseja sastati sa pet mesta bolje rangiranim Robertom Bautistom Agutom. Monfis je u četvrtfinalu bio veoma ubedljiv i očigledno mu odgovaraju uslovi u Marseju. Čini se da konačno i nema problema sa povredama, pa je povezao nekoliko kvalitetnih turnira.

Bautista će biti težak protivnik. On nije tipičan španski teniser, prilično je napadački nastrojen, uostalom, zato je u Marseju a ne na šljaci u Riju. Momak iz Kasteljona je konstantan, uvek drži jedan nivo igre i tako je stigao do 16. mesta na svetu i skoro tri miliona zarađenih dolara u karijeri,

Bautista sanja treću titulu u karijeri, dok se Monfis bori za šesti pehar. On je dobio oba duela ova dva tenisera i uz pomoć domaće publike, čini se da je favorit i ovaj put. Biće ovo kvalitetan i brz meč sa dosta vinera, a vrlo je moguće da će strpjenje odlučiti o tome ko će na kraju u finale u nedelju.

U perspektivi, očekuje nas izuzetno zanimljiv meč u polufinalu Marseja između Sergeja Stahovskog i Žila Simona.

Stahovski je izbacio Vavrinku u četvrtfinalu, a on je jedan od onih igrača koji igra u naletima. Ako ga do sada niste gledali, obratite pažnju, odlaskom Štepaneka i Ljodre, on je bukvalno poslednji mohikanac, poslednji predstavnik stare škole tenisa koji voli da igra servis – volej i da izađe na mrežu u svakoj prilici.

Samo, to će morati pažljivo i dozirano da radi protiv žila Simona. Francuz će surovo kažnjavati svaki nedovoljno dug ili nedovoljno odlučan napad. 17. teniser sveta je u odličnoj formi, bio je dobar i u Roterdamu i koliko god se njegov pristup mnogima ne sviđao, jednostavno, morate se pomiriti sa time da je u završnicama turnira.

Simon pokušava da dođe do 12. titule u karijeri, dok je Stahovski do sada prikupio četiri pehara. Naravno, on igra sa teškim srcem zbog svega što se dešava u njegovoj domonvini. Do sada su se sastajali dva puta i oba puta je slavio Simon.

Author: BJ