POLUFINALA RIJA OD 18 NA SK2: Da li Nadal još ima snage?

ATP 21. feb 201514:22 > 14:23
Podeli:

Andreas Haider Maurer verovatno nije ni sanjao da će se naći u polufinalu ovako velikog turnira.

Ali uz dobru igru i malo sreće u žrebu, evo 27-godišnjaaka iz Insbruka, centra zimskih sportova, u samoj završnici Rija. Ali, pred njim stoji pravi španski zid, izazov karijere, David Ferer. Nakon napora protiv Souze u četvrtfinalu, pitanje je koliko Austrijanac ozbiljno može da se suprotstavi Davidu.

Da sada mu to nije uspevalo, oba meča koja su do sada igrali dobio je Ferer i oba su bila na šljaci. Nakon nešto slabije 2014. Ferer se očigledno vraća u prepoznatljivu formu. Ovo su njegovi turniri, ovo je njegov domaći teren i za njega, trka za London je sada.

Jedina nada za Maurera će biti da proba da skrati poene i da pogađa vinere iz svih mogućih situacija. Naravno, to će biti lakše reći nego učiniti. On i dalje sanja o prvoj tituli u karijeri, dok se Ferer bori za 23. pehar u profesionalnoj karijeri, koja traje već deceniju i po

Kralj šljake je ponovo u pogonu, ali ipak, i on je čovek, pa mu treba malo vremena da uđe u onu prepoznatljivu formu, kada za njega jednostavno nema leka.

Nadal je svoj četvrtfinalni meč protiv Pabla Kuevasa završio u 3.21 posle ponoći. Mučio se i pre toga protiv Karenja Buste, ali svi znamo da to ništa ne znači kod Rafe. Što su okolnosti teže, on igra bolje. A protiv Fabija Fonjinija će morati da odigra dobro.

Italijan možda ima ispade van terena i možda je nepredvidiv, ali ume da odigra izuzetno kvalitetno. Fonjini odlično razmišlja tokom meča, ume da se prilagodi protivniku i jedan je od retkih tenisera koji tokom samog meča može da menja taktiku i vidi koje udarce treba da forsira a koje da izbegava.

Do sada, sva četiri meča od Nadala je izgubio, ali teško da će imati bolju priliku da bar proba da namuči Španca. Nadal je branilac titule i ne želi da gubi još bodova u borbi za prvo mesto, jer je već veoma daleko od njega. Fonjini se nada četvrtoj tituli u karijeri, dok bi bilo iznenađenje ako Nadal ne osvoji 65. titulu

Author: BJ