Šarapova – Kvitova u finalu

ATP 30. jun 201118:51 > 19:10

Ćeška ima prvu, ako ne računamo legendarnu Martinu Navratilovu, finalistkinju Vimbldona. Levoruka Petra Kvitova je odličnim servisom i sa 40 vinera uspela da sa 2:1 (6:1, 3:6, 6:2) savlada Viktoriju Azarenko.

Sa devet as servisa, spomenutih 40 vinera, ali i 14 neiznuđenih grešaka pravo je pitanje kako je dozvolila da finale traži u trećem setu.

– Ceo meč se sveo na servis… Zato sam i srećna što me je servis služio u trećem setu – rekla je Kvitova, posle slavlja u tek drugom WTA polufinalu u karijeri.

Poslednja levoruka teniserka koja je igrala u finalu jednog gren-slem turnira bila je, verovali ili ne, Monika Seleš, a to je bilo 1998. godine na Rolan Garosu.

Vimbldon je dobio prve finaliste. U ženskom singlu, van svih očekivanja, za veliki trofej najprestižnijeg teniskog turnira na svetu igraće Ruskinja i Čehinja. Kvalifikantkinja Sabine Lisicki zaustavljena je u polufinalu, a veliko je pitanje da li će u finalu biti „zaustavljena Maša ekspres“.

Marija Šarapova je u zanimljivom meču demonstrirala ono, davno zaboravljeno umeće, koje joj je pomoglo da se pre nekoliko godina dokopa prve pozicije na WTA listi. Iako su mnogi očekivali da će „Maša ekspres“ lakše savladati Nemicu, njoj je bilo potrebno 86 minuta da sa maksimalnih 2:0 (6:4, 6:3) obezbedi finale na „Sve engleskom tenis i kroket klubu“, drugo u karijeri.

Počela je Sabine odlično, ali je brzo izgorela… Marija je igrala više nego sigurno, a znalački je koristila greške i „poklone“ Lisicki. Ipak, i u takvoj igri Sabine nije iskoristila činjenicu da je Ruskinja imala čak 13 duplih grešaka i četiri neiznuđene greške više. Istina, 69 odsto prvog servisa (14 odsto više od protivnice) i bolja konverzija brejk lopti Šarapovu su odvelu u finale gde je čeka Petra Kvitova,

Author: Sportal