Alkaraz: Najbolji na svetu? Sada je to Đoković, ali…

ATP 10. maj 202211:039 komentara
Karlos Alkaraz
REUTERS/Juan Medina via Guliver

Mediji se utrkuju da što slikovitije opišu neverovatne uspehe španskog tenisera Karlosa Alkaraza u 2022. godini, a po svemu sudeći, 19-godišnjak je „nogama čvrsto na zemlji“. U intervjuu za špansku „Marku“ govorio je otvoreno o svom cilju u karijeri – prvom mestu ATP liste, koje trenutno drži Novak Đoković.

Alkarazov trener Huan Karlos Ferero takođe je trijumfovao na mastersu u Madridu – bilo je to 2003. godine, a odmah zatim je osvojio i Rolan Garos? Može li i Karlos Alkaraz do sličnog podviga?

O Karlitosu:

„Naravno da je to moj cilj. Pobeda u Madridu dala mi je mnogo samopouzdanja pred RG. Zacrtao sam da ove sezone osvojim jedan grend slem i nadam se da ću u tome uspeti u Parizu. Imao sam veoma tešku nedelju u Madridu – mnogo sam energije potrošio, kasno sam išao na spavanje zbog uzbuđenja. Znam koliko smo se moj tim i ja trudili, to mi je prolazilo kroz glavu kada je Zverev napravio duplu servis-grešku i kada je postalo jasno da sam osvojio titulu“, kaže 19-godišnji teniser za špansku „Marku“.

Kamere su zabeležile kako Alkaraz u svlačionici proslavlja pobedu pevajući „Živeo El Palmar, živela Mursija!“

„Turnir u Madridu je prvi kojem sam prisustvovao kada sam bio mali. Ja sam porodičan momak koji voli svoj grad. Tu su moji prijatelji i porodica i nikada neću izgbuti taj osećaj pripadnosti. U takvim situacijama moje poreklo dolazi do izražaja“, rekao je teniser iz Mursije.

Posle poraza u finalu od Alkaraza, Aleksandar Zverev je mladog Španca nazvao najboljim igračem na svetu. Da li se Karlos slaže?

„Ne, zaista ne mislim tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji se nalazi na prvoj poziciji. Taj igrač zaslužuje to priznanje. Sada je Đoković prvi, a ja šesti. Ostalo mi je da napredujem još pet mesta za to“, kazao je popularni „Karlitos“.

Alkaraz je početkom nedelje trenirao sa Novakom Đokovićem, a potom ga je u izuzetno uzbudljivom meču u polufinalu turnira i pobedio. Šta ga je impresioniralo kod Novaka?

„Đokovića ne smatraju najboljim serverom, ali meni je najteže da vraćam njegove servise. Impresioniralo me je kako može da ‘sakrije’ smer u kojem će servirati. Jedna stvar je gledati ga na televiziji, a nešto sasvim drugo je igrati protiv njega“, istakao je mladi Španac.

Uspeh za Alkaraza dolazi veoma brzo, kako uspeva da se navikne, da li mu se ponekad zavrti u glavi od svih promena?

„Ne, nimalo. Ja sm momak koji se brzo privikava, naročito kada imam jasan cilj, a to je sada prvo mesto ATP liste. Još ga nisam ostvario, ali istina je da pobede treba proslaviti“, zaključio je Alkaraz.

Karlos Alkaraz je posle impresivnog nastupa u prestonici Španije i osvajanja pete ATP titule odlučio da preskoči masters u Rimu, kako bi se što bolje pripremio za drugi grend slem sezone – Rolan Garos.

Komentari

Vaš komentar