Nori: Morao sam da se izborim sa mnogo demona

ATP 27. feb 20237:214 komentara
Kameron Nori
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Britanac Kameron Nori bio je veoma srećan posle osvojene titule na turniru iz serije 500 u Rio de Žaneiru.

Španac je prethodno dobio osam mečeva u 11 dana, mučio se i sa povredom noge, i na kraju nije uspeo da odbrani titulu u Riju.

„Danas nije bilo suđeno. Čestitke Kameronu na tituli u Riju i na sjajnom starru sezone. Zaslužuješ to! I hvala publici na podršci tokom cele nedelje“, napisao je Alkaraz na društvenim mrežama.

Pročitajte i:

Vodio je Alkaraz sa 1-0, 3:0 i 0-30 u drugom setu, ali je Nori uspeo da preokrene i da dođe do pete ATP titule.

Činilo se da meč izmiče Noriju, ali on nije prestao da se bori i na kraju je došao do 18. pobede u sezoni, najviše na ATP turu. Prethodno je izgubio finala u Oklandu i Buenos Ajresu.

„Naročito na podlozi na kojoj nisam najkomforniji. Morao sam da se izborim sa mnogo demona prethodnih nedelja, ali uspeo sam da igram dobro u ključnim trenucima. To mi je bilo potrebno danas“, izjavio je levoruki Nori i dodao:

„Izgubio sam već dva finala, delovalo je da sam gotov i u ovom, ali uspeo sam da okrenem“.

Uspeo je Britanac da ostane u meču taman dovoljno dugo da Alkaraz ponovo počne da ima problema sa nogom. Bilo je primetno to u kretanju, ali i na servisu, te je Španac zbog toga pokušavao što više da skraćuje poene.

Ipak, Nori je izdržao nalete i pao na kolena.

„Kakav meč, Čarli, čoveče. Morao sam da dam apsolutno sve od sebe da te pobedim danas, a lako je moglo i da ode na drugu stranu“, rekao je Nori, koji je sada 12. na svetu, na ceremoniji dodele trofeja.

Komentari

Vaš komentar