„Aslan je bio teniski Baloteli, morao sam grubo s njim“

ATP 21. mar. 202112:195 komentara
Podeli:
Aslan Karacev
Photo by Francois Nel/Getty Images

Pre godinu dana bio je izvan najboljih 200, a ruski teniser Aslan Karacev u Majami ide kao 27. igrač sveta. Njegov trener Jegor Jatsuk ističe da je promenjeni pristup tenisu glavni razlog za uspon njegovog učenika.

Posle odličnih igara na čelendžerima prošle godine, 27-godišnji Karacev stigao je do polufinala Australijan opena, a sada je osvojio i turnir iz serije 500 u Dubaiju.

Povezane vesti

Poznato je da se Karacev mučio s povredom levog kolena, ali prema rečima njegovog trenera, to nije bio jedini problem.

„Mnogo godina ponašao se kao dete. Bio je neprofesionalan, nekada je kasnio na treninge. Jednom prilikom je na trening došao s četiri reketa, a od toga su tri bila polomljena. Nisam to očekivao od igrača sa 24-25 godina. Ako poznajete fudbal, ponašao se malo kao Mario Baloteli“, kaže Jatsuk, koji tri godine radi s Karacevom.

Aslan je prethodnih dana u izjavama nekoliko puta rekao koliko je zahvalan Jatsuku.

„Bili su mu potrebni nešto čvršći pristup i iskrenost. Rekao sam mu: ‘Ako ne želiš da se promeniš, možeš i da završiš karijeru odmah’. Koristio sam grube reči, ali na kraju je on stekao poverenje u mene. Razumeo je i slušao, a mnogi to ne bi uradili, mnogi bi promenili trenera. Napredovao je i sad vidimo rezultate“, zaključuje Jatsuk.

Na putu do titule u Dubaiju Karacev je savladao Gerasimova, Evansa, Sonega, Sinera, Rubljova i Harisa.

Komentari

Vaš komentar