ATP Delrej Bič: Milman i Opelka kompletirali polufinala

ATP 19. feb 20227:46
Getty Images/Al Bello

Kompletirana su četvrtfinala ATP turnira serije 250 u Delrej Biču. Džon Milman savladao je Grigora Dimitrova 6:4, 6:4, dok je Rajli Opelka bio bolji od Adrijana Manarina 7:6, 3:6, 6:1.

Australijanac je u prvom setu gotovo besprekorno servirao. Trećem nosiocu nije dozvolio niti jednu brejk loptu, a on ih je imao četiri. I uspeo je da iskoristi četvrtu, da povede 5:4 i u narednom gemu sigurno je servirao za 1:0 u setovima.

Dimitrov je bio znatno aktivniji u drugom setu, iako je krenuo iz minusa. Milman je posle startnog brejka poveo 3:0, ali se Bugarin vratio i izjednačio na 3:3. Držali su obojica svoj servis do devetog gema. A onda, kao i u prvom i u drugom setu Australijanac pravi brejk za 5:4 i u narednom setu sigurno servira i osvaja drugi set, samim tim dobija meč.

Rival Milmanu u polufinalu biće domaći teniser Rajli Opelka, koji je u tri seta savladao Adrijana Manarina. Amerikanac je dobio prvi set tek posle taj brejka 7:2. U drugom setu uzvratio je Francuz 6:3. Očekivao se vrhunac drame u trećem setu, ali on je bio lišen neizvesnosti pošto je Opelka bio ubedljiv 6:1.

Komentari

Vaš komentar