ATP: Eštoril: Preokreti Andersona i Šardija

ATP 26. apr 202121:25
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Počeo je ATP turnir iz serije 250 u Eštorilu. I na samom startu veoma interesantni mečevi. Posebno Anderson - Tijafo i Šardi - Munar.

Koliko tenis može da bude promenjiv lepo se moglo videti u duelu 105. na ATP listi Kevina Andersona i 64. tenisera sveta Frensisa Tijafoa. Prvi set dobio je Amerikanac 6:4. A onda je u oba naredna seta prvi stizao do brejka, u drugom je i servirao za meč. Međutim, nije stigao ni do meč lopti, a Anderson se u oba seta vraćao. Oba je dobio u taj brejku i na kraju izborio plasman u drugo kolo i tamo će se sastati sa četvrtim nosiocem Keijem Nišikorijem.

Posle preokreta plasman u drugo kolo obezbedio je i Žeremi Šardi pošto je pobedio Haume Munara 3:6, 6:3, 6:4 i obezbedio duel sa još jednim Špancem Davidovičem Fokinom, koji je bio bolji od zemljaka Pabla Anduhara 6:3, 4:6, 6:1.

Prodor u drugo kolo zabeležio je domaći igrač Borgeš koji je u dva seta 7:6, 6:3 pobedio Australijanca Tompsona i u narednom kolu čeka pobednika duela Čilić – Alkaras, koji je trebalo da se odigra tokom dana, ali je odložen za utorak.

Komentari

Vaš komentar