ATP lista miruje, Duci se popeo za jedno mesto

ATP 20. sep. 202111:19 > 11:203 komentara
Podeli:
Dušan Lajović
Photo by Sarah Stier/Getty Images

U minuloj nedelji nije bilo ATP turnira pa je shodno tome i situacija na ATP listi ostala identična kao i 13. septembra posle US Opena. Malu promenu zabeležio je Dušan Lajović.

Duci je sada 35. igrač sveta što je za jedno mesto bolje u odnosu na prošlu nedelju. Naime ove sedmice je Nikoloz Basilašvili izgubio 22 ATP boda i tako je prepustio Lajoviću svoju poziciju. To je prva promena na ATP listi jer prva 34 igrača nisu menjala pozicije.

Novak Đoković, koji počinje 339. nedelju na vrhu ATP liste, i dalje ima prednost od 1558 bodova u odnosu na Danila Medvedeva, a slede Cicipas, Zverev, Rubljov, Nadal, Beretini, Tim, Federer i Rud.

Filip Krajinović ostaje 37. na svetu, Marin Čilić 40. dok su i Laslo Đere i Borna Ćorić napredovali za po jedno mesto pa su sada na mestima 49 i 50. Oni su napredovali zbog Benoe Pera koji je izgubio pet mesta na ATP listi.

Miomir Kecmanović je 60. igrač sveta, dok je od igrača iz regiona još Aljaž Bedene u najboljih 100. On je trenutno 92. igrač sveta jer je izgubio čak 15 pozicija u odnosu na prošli ponedeljak.

Komentari

Vaš komentar