ATP: Prvi turnir od 4. januara, nema Indijan Velsa

ATP 14. dec. 202018:40 > 19:096 komentara
Podeli:
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Prema informacijama koje je preneo francuski „L’Ekip“ poznat je novi ATP raspored do kraja marta, a u njemu će se naći neke nove destinacije koje će ugostiti najbolje tenisere sveta, dok neki doskorašnji turniri više neće biti u okviru kalendara. Pre svega izostaće popularni Masters turnir, kalifornijski Indijan Vels, koji će, kako trenutno stvari stoje, morati da bude odložen.

Francuski list navodi da će sezona početi četvrtog januara turnirom u Delrej Biču, a prvi Gren slem turnir sezone, Australijen Open, biće održan u Melburnu od osmog do 21. februara. Otvoreno prvenstvo Australije imaće svoje kvalifikacije u Dubaiju u UAE.

U Australiji će važiti stroga pravila prevencije širenja koronavirusa, pa će igrači morati da budu u dvonedeljnom karantinu, kao i da imaju pet sati dnevno koje će moći da provedu van hotela. Još nije precizirano kao će u pogledu karantina biti regulisan status igrača koji će posle kvalifikacija u Dubaiju direktnim čarter-letovima doputovati u Melburn da bi nastupili u glavnom žrebu turnira.

Indijan Vels je trebalo da bude održan od 10. do 21. marta, ali je zbog složene epidemiološke situacije u SAD jasno da njemu neće moći da prisustvuju navijači, a organizatori su se nadali da će moći da ispune makar 25% kapaciteta.

L’Ekip je naveo kako će prema njihovim informacijama izgledati ATP raspored od januara do marta naredne godine:

– Delrej Bič – od 4. do 13. januara;
– ATP Kup + ATP 250 – od 1. do 7. februara;
– Monpelje, Kordoba + novi ATP 250 – od 22. do 28. februara;
– Roterdam, Buenos Aires + novi ATP 250 – od 1. do 7. marta;
– Doha, Marselj, Santjago – od 8. do 14. marta;
– Akapulko, Dubai – od 15. do 21. marta.

To znači da u ATP rasporedu više neće biti turnira u Ouklendu, Puneu, Njujorku, Rio de Žaneiru i Indijan Velsu.

Komentari

Vaš komentar