ATP Vašington: Korda okrenuo Dimitrova, Kirjos u dva seta

ATP 6. avg 20220:15
Podeli:
Sebastijan Korda
Photo by Julian Finney/Getty Images

Poznati su svi četvrtfinalisti ATP turnira serije 500 u Vašingtonu. Najzanimljivije bilo je u duelu između Sebastijana Korde i Grigora Dimitrova. Na kraju je slavio Amerikanac u tri seta 4:6, 6:1, 6:2.

Zbog lošeg vremena igra se po užurbanom programu u glavnom gradu SAD. Teniseri koji su izborili plasman u četvrtfinale, isto igraju samo nekoliko sati kasnije.

To neće biti Bugarin Grigor Dimitrov. Popularni Griša dobio je prvi set, ali onda se praktično raspao. U nastavku je protiv Korde osvojio samo tri gema i Amerikanac potpuno zasluženo ide među osam.

Tamo treba da igra protiv Šveđanina Imera. Niku Kirjosu je bio pomeren meč zbog kiše, ali on se nije dao. Posle velike borbe u prvom setu, koji je rešio tek posle taj brejka u kojem je slavio 7:1, razbio je Rajlija Opelku 6:2 i zakazao okršaj protiv Fransisa Tijafoa, koji je bio boljo, takođe posle preokret, od Van de Zandshlupa. Bilo je 4:6, 6:2, 6:3.

Preostala dva mesta u četvrtfinalu popunili su Rubljov koji je pobedio Kresija 6:4, 7:6, i Volfa koji je savladao u tri seta Runea 7:5, 4:6, 6:3. Upravo će oni podeliti megdan za plasman u polufinale.

Komentari

Vaš komentar