„Bilo bi idealno da Federer osvoji Vimbldon i povuče se“

ATP 26. feb. 202123:2947 komentara
Podeli:
Rodžer Federer
Photo by Bongarts/Bongarts/Getty Images

Nekadašnji nemački teniser Mihael Štih voleo bi da se Rodžer Federer titulom na Vimbldonu oprosti od tenisa.

Posle više od godinu dana pauze, 39-godišnji Federer vraća se na teren na turniru u Dohi.

Povezane vesti

„Jasno je da će u nekom trenutku završiti karijeru, mnogi su mislili da će se to dogoditi i pre pet godina. Mi na to ne utičemo, a ja bih volo da osvoji Vimbldon i da posle finala kaže: ‘Znate šta, proveo sam se vrhunski, sad stajem’. Ne može se ništa bolje zamisliti, mislim da bi to bilo odlično za naš sport“, kaže 52-godišnji Štih.

Nemac kaže da je upitno to može li Federer opet da ostvari takav uspeh, ali da mu je Vimbldon, na kojem je osmostruki prvak svakako najveća šansa.

„Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama koje mu omogućuju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze – mentalni aspekt igre tu je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej – tamo on ima mentaln snagu, tamo najviše uživa“, naglašava Štih i dodaje:

„Lepo je što se svi raduju njegovom povratku i žele da vide šta će se dogoditi. Federer nema šta da izgubi, nema šta da dokazuje ni sebi ni navijačima. Sve ovo zaista i radi zato što misli da i dalje može da osvaja titule“.

Štih je bio drugi teniser sveta, a osvojio je Vimbldon 1991. godine senzacionalnim trijumfom nad Borisom Bekerom u finalu.

Komentari

Vaš komentar