Braća Mari u Aberdinu možda poslednji put igraju zajedno

ATP 14. dec 202219:551 komentar
Džejmi Mari, Endi Mari
Luke Walker/Getty Images for Game4Padel

Nekadašnji prvi teniser sveta u dubl konkurenciji Džejmi Mari rekao je da postoji šansa da poslednji put zaigra sa bratom Endijem na "Bici Britanaca", kada se timovi Škotske i Engleske budu sastali u Aberdinu 21. i 22. decembra.

„Moguće je da će nam ovo biti poslednji zajednički nastup. Ne znam kakvi su mu planovi. To zavisi od toga da li može da igra i kako se oseća. Nemamo previše prilika da igramo zajedno. To je jedan od razloga zbog kojih se turnir organizuje“, rekao je Džejmi Mari.

TENIS:

Braća Mari su sa selekcijom Velike Britanije 2015. godine trijumfovali u Dejvis kupu. Endi se istakao u singl konkurenciji, u kojoj je u tri navrata bio najbolji na Gren slem turnirima. Osvojio je ukupno 46 titula, 41 nedelju je bio najbolji na ATP listi, a takođe je 2016. godinu završio na samom vrhu. Džejmi je u karijeri osvojio sedam Gren slem titula – dve u muškom i pet u miks dublu, a trijumfovao je na ukupno 27 turnira.

„I dalje uživam dok igram tenis i takmičim se sa najboljim igračima na najvećim turnirima. Odložiću povlačenje dokle god je to slučaj“, rekao je 36-godišnjak i dodao:

„Kada ste toliko uspešni i dođete do prvog mesta, to postaje referentna tačka za sve vaše rezultate. Zato je prethodna sezona za mene bila prosečna – na početku sam bio 135. na svetu, a sada sam oko 40. pozicije. To je veliki skok, ova sezona je bila dobra. Veliki broj igrača bi bio prilično ponosan na takav napredak. Voleo bih da sam imao impresivnije rezultate, ali verujem i da sam mogao bolje da igram. Samo želim da napredujem. Ukoliko budem loše igrao i beležio razočaravajuće rezultate, moraću da razmislim o kraju karijere i dalje se krećem u dobrom smeru, imam velike planove za narednu godinu“.

Komentari

Vaš komentar