Brejdi: Rafa me inspiriše, jedan od najvećih sportista ikad

ATP 13. jun 20229:174 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
REUTERS/Gonzalo Fuentes via Guliver Images

Tom Brejdi, najbolji igrač američkog fudbala svih vremena, za magazin Tajm je u autorskom tekstu napisao da mnogo može da se nauči od Rafaela Nadala.

Španski teniser završio je na listi od 100 najuticajnijih ljudi u 2022. godini, u izboru Tajma, a o njemu je pisao kolega-sportista.

Pročitajte i:

„Od trenutka kada je kročio na teren kao mlad igrač, Rafael Nadal imao je harizmu kao niko drugi. Imao je mentalnu i fizičku čvrstinu da radi ono što su radili svi veliki sportisti: da bude najbolji u najvažnijim trenucima. U stanju je da podigne svoje emotivno stanje na mesto u kojem je ludo usredsređen i na najmanju stvar kojom bi stvorio prednost nad protivnikom – tako tera sebe do pobede“, piše Brejdi i dodaje:

„Isplatilo se. Kada je osvojio Australijan open 2022. godine, Rafa je osvojio 21. grend slem titulu, više od bilo kog drugog tenisera u istoriji“.

Brejdi naglašava da se divi sportistima koji guraju sebe do granice.

„Apsolutno sam inspirisan svaki put kada Rafa izađe na teren. Nešto se može naučiti gledajući njegovu odlučnost, strateško razmišljanje i sve što je potrebno da uradi kako nikada nijedan trenutak ne bi uzimao zdravo za gotovo. Zauvek će biti zapamćen kao jedan od najboljih sportista u istoriji“, zaključuje Brejdi.

Komentari

Vaš komentar