Cicipas opisao „dan u kojem je trebalo da izgubi život“

ATP 3. feb 202115:13
Stefanos Tsitsipas
Quinn Rooney/Getty Images

Grčki teniser Stefanos Cicipas govorio je za britanski BBC o tome kako je u mladosti imao opasno iskustvo tokom kojeg je jedva izbegao smrt zaslugom svog oca i trenera Apostolosa , ali i neke detalje iz privatnog života o kojima ranije nije govorio.

Cicipas predvodi tenisku reprezentaciju Grčke koja se takmiči na ATP kupu u Melburnu.

Moj prijatelj i ja smo plivali na ostrvu Krit i jaka struja nas je povukla. Plivali smo snažno, ali nismo mogli da se odupremo struji i ona je počela da nas vuče, a mi smo bili iscrpljeni. Tada je zaplivao moj otac i obojici nam je spasao život. Tog dana je trebalo da izgubim život. Ja u oca imam apsolutno poverenje, bezuslovnu veru u šta god da mi on kaže. Ono što se desilo samo je ojačalo ljubav i poverenje između nas dvojice i dokazalo da žrtve koje podnosimo nisu uzaludne. Da smo se tog dana udavili, otišli bismo zajedno. Moj otac je heroj. Taj događaj mi je promenio život, dao mu je drugačiju perspektivu. Psihološki me je iz korena izmenilo“, opisao je Stefanos Cicipas.

Ja sam neko ko voli da sluša i da posmatra sve oko sebe. Volim da budem koncentrisan na trenutak u kojem sam. Nije to samo moja stidljivost, jednostavno volim da upamtim trenutke u kojima sam. Danas to često tadim putem interneta, na svom Jutjub kanalu i na druge načine. U školi sam imao problema, druga deca su me često zadirkivala, a kada sam došao na Tur 2015. godine nije mi bilo lako da se snađem u početku“, ispričao je grčki teniser.

Mečeva ATP kupa pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar